sâmbătă, 29 septembrie 2012

O nouă opţiune de la Gmail! Oferă căutare după text în ataşamentele mesajelor


Serviciul de mail Google a extins opţiunile de căutare avansată cu o funcţie importantă: Gmail oferă acum căutare după text în ataşamentele mesajelor, scrie hit.ro.

vineri, 28 septembrie 2012

Aparatul care va revoluţiona lumea sau computerul viitorului



Computerul viitorului este la un pas de a deveni realitate. Cel puţin aşa stau lucrurile potrivit oamenilor de ştiinţă din Australia. Aceştia au făcut un pas important spre producţia aşa-numitelorcalculatoare cuanticemult mai puternice decât cele din prezent, relatează Antena3.ro. 

marți, 25 septembrie 2012

Ce NU trebuie să postezi niciodată pe Facebook



Ne petrecem tot mai mult timp pe Facebook şi împărtăşim diverse lucruri fără să ne dăm seama că multe dintre ele ne-ar putea face rău. Îţi prezentăm zece lucuri pe care nu trebuie să le postezi niciodată pe reţeaua de socializare.

În ce ţări este libertate deplină pe Internet


Atacurile împotriva bloggerilor, controlul politic, manipularea conţinuturilor web, legile restrictive privind exprimarea online, sunt principalele ameninţări la adresa libertăţii pe Internet în ultimii doi ani. Acestea se conţin în cel mai recent raport al Freedom House.

Smartphone-ul chinezesc ZTE Blade III ajunge în Europa



ZTE anunţă un smartphone cu display mare şi sistem de operare Android. Chinezii de la ZTE anunţă disponibilitatea Blade III, un nou smartphone ieftin cu sistem de operare Android 4 Ice Cream Sandwich. ZTE Blade III are un ecran capacitiv TFT de 4 inch cu rezoluţia de 800 x 480 pixeli, scrie yoda.ro.

Rețeaua de socializare Salamworld, destinată comunității musulmane din întreaga lume, pe cale de a fi lansată



Rețeaua de socializare care va detrona gigantul Facebook este pe cale să fie lansată, scrie Business Week, citată de b1.ro.

luni, 24 septembrie 2012

Ţara care a blocat accesul la Google şi se pregăteşte să renunţe de tot la internet



Accesul la motorul de căutare Google.com şi la serviciul de mail al aceleiaşi companii, Gmail, a fost blocat, duminică, în Iran. Mai mult, autorităţile acestei ţări vor să renunţe complet la internet până în 2013, urmând să-l înlocuiască cu o reţea proprie, informează Realitatea. net.

Uniunea Europeană pregăteşte poliţia internetului?


Uniunea Europeană vrea să introducă poliţişti virtuali. Aceştia ar urma să "patruleze" internetul şi reţelele sociale, cu scopul de a contracara ameninţările teroriste, relatează Gadgetreport.ro, cu referire la un document citat de The Telegraph.

Un copil de 11 ani a câştigat 20.000 de dolari pentru dezvoltarea unei aplicaţii pentru telefoane mobile



Victoria Walker, o fetiţă de 11 ani din Statele Unite ale Americii, a câtigat un premiu în valoare de 20.000 de dolari în cadrul unui concurs care avea scopul dezvoltarea unei aplicaţii pentru prevenirea scrierii de mesaje în timpul condusului. Tânăra a lucrat în colaborare cu un director creativ şi designer de la o agenţie interactivă, scrie playtech.ro.

vineri, 21 septembrie 2012

YouTube: Extindem restricţiile de vizionare a filmului „Inocenţa musulmanilor”



Site-ul YouTube, deţinut de Google, a anunțat că va extinde la Arabia Saudită restricţiile filmului denigrator la adresa islamului, pe fondul protestelor violente, informează MediaFax.ro.

Invenţia revoluţionară: Va permite telefonului mobil să devină subţire cât un card de credit



Oamenii de ştiinţă creează o nouă lentilă ultrasubţire cu ajutorul căreia următoarele telefoane mobile inteligente vor fi subţiri precum cărţile de credit, scrie descoperă.ro.

miercuri, 19 septembrie 2012

Cunoscutele smiley-uri din lumea virtuală împlinesc 30 de ani


Celebrele semne grafice emotigrame sau cunoscutele smiley-uri din lumea virtuală împlinesc astăzi 30 de ani. Pe 19 septembrie 1982 informaticianul Scott Fahlman, de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh a trimis un email în cadrul unui grup de discuţii folosind primele smiley-uri :-) şi :-(. El şi-a explicat gestul prin faptul că era necesar ca persoanele participante la conversaţie să distingă glumele de textele serioase.

Google+ a depăşit 400 de milioane de utilizatori



Reţeaua de socializare Google+, a depăşit 400 de milioane de membri. Informaţia a fost confirmată de vicepreşedintele departamentului Engineering Vic Gundotra, care s-a arătat încântat de această reuşită.

marți, 18 septembrie 2012

Filmul "Innocence of Muslims" ar putea duce la blocarea site-ului Youtube în Rusia



Din cauza filmului "Innocence of Muslims"  toate serviiciile site-ului de Internet Youtube ar putea fi complet blocate pe teritoriul Rusiei.Despre acest lucru a afirmat pe contul său de Twitter, Nikolai Nikiforov, ministrul rus al Comunicaţiilor, informează Mediafax.ro.

Microsoft a finalizat sistemul de operare Windows Phone 8



Compania Microsoft a finalizat sistemul de operare Windows Phone 8. Acesta a fost trimis în versiunea RTM producătorilor de smartphone-uri cu noul sistem de operare. 

luni, 17 septembrie 2012

A refuzat 1 milion de dolari pentru că ştie să guverneze Universul



Matematicianul rus Grigori Perelman este cel care a rezolvat o problemă de matematică celebră, cunoscută sub denumirea „Conjectura lui Poincaré”.

duminică, 16 septembrie 2012

Care este SECRETUL unui profil de succes pe Facebook



Cel mai bun indicator al statutului din reţeaua de socializare facebook îl constituie comentariile postate de prieteni sub imaginea de profil. La această concluzie au ajuns un grup de cercetători de la Universitatea din Missouri, scrie totb, citat de realitatea.net.

marți, 11 septembrie 2012

Cum să afli cine îţi vizualizează profilul pe Facebook


Cum aflu cine îmi vizualizează profilul pe Facebook? Este, probabil, una dintre cele mai arzătoare întrebări ale utilizatorilor reţelei de socializare. Un expert, editor pe social media al revistei Fast Company, lămureşte misterul, pe blogul digitallife.today.com, citat de Realitatea.net.

duminică, 9 septembrie 2012

Acţiunile Google au crescut cu 1.2%



Titlurile Google au urcat în prima parte a tranzacţiilor de la New York la707,9 dolari pe unitate, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2%.

vineri, 7 septembrie 2012

Odnoklassniki renunță la „moldovenească” și lansează versiunea mobilă în LIMBA ROMÂNĂ


Odnoklassniki, cea mai vizitată rețea de socializare în rândul cetățenilor moldoveni, a lansat versiunea mobilă a site-ului în limba română, după ce anterior anunțase că va face traducerea în „limba moldovenească", transmite UNIMEDIA.

marți, 4 septembrie 2012

Lovitură pentru THE PIRATE BAY.; Fondatorul siteului, ARESTAT!



Gottfrid Svartholm Warg a fost arestat în timp ce se afla în Phnom Penh. Warg fusese condamnat, în Suedia, la un an de închisoare, dar bărbatul nu s-a prezentat pentru executarea sentinţei dictată de justiţie pentru "încălcarea drepturilor de copyright", notează realitatea.net.