marți, 25 iunie 2013

Scurtăturile de tastatură pot creşte, exponenţial, productivitatea online

Scurtăturile de tastatură pot creşte, exponenţial, productivitatea individului. Cu toate acestea, studiile ne arată că foarte puţini le folosesc, în cele mai multe dintre cazuri, motivaţia fiind că sunt foarte greu de reţinut, scrie www.noobz.ro.

Un grup de cercetători chinezi promite 1000 TB de date pe un simplu disc optic


Începând cu 2008, când formatul susţinătorii formatului HD-DVD au capitulat în războiul discurilor optice HD, formatul Blu-ray a devenit soluţia de stocare optică cu cea mai mare capacitate: 25 GB pentru discurile single-layer şi 50 GB în cazul discurilor double-layer, relevă go4it.ro.

duminică, 23 iunie 2013

Problema de securitate la Facebook: 6 milioane de adrese email şi numere de telefon expuse


Facebook are probleme de securitate, se pare, recunoscând recent că există posibilitatea ca nu mai puţin de 6 milioane de adrese email şi numere de telefon ale utilizatorilor săi să fi fost expuse, scrie mobilissimo.ro.

marți, 18 iunie 2013

Mashable: Criză de specialiști IT în SUA


Locuri de muncă pentru dezvoltatori web sunt mai multe decât candidați, scrie mashable.com

Biroul de Statistică al Muncii din Statele Unite anunță că până în 2020 vor exista circa 1,2 milioane de locuri de muncă neocupate în domeniul calculatoare.

luni, 17 iunie 2013

Franţa a trecut la deconectarea piraţilor de la internet

După ce în ultimii trei ani au trimis milioane de scrisori cu mesaje de avertizare utilizatorilor de internet descoperiţi folosind aplicaţii de tip File-Sharing, autorităţile franceze duc lupta anti-piraterie la un nou nivel, trecând la amendarea şi blocarea accesului la internet pentru cei găsiţi vinovaţi, scrie go4it.ro.

sâmbătă, 15 iunie 2013

UE obţine informaţii de la SUA despre spionarea comunicaţiilor

Statele Unite au acceptat vineri să îi informeze pe europeni despre programul de spionare a comunicaţiilor şi să colaboreze la crearea unor garanţii privind protecţia cetăţenilor europeni, a anunţat comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne Cecilia Malmström, relatează AFP, citat de wall-street.ro.

vineri, 14 iunie 2013

Cât câștigă un stagiar la Google

Imaginea stagiarului prost plătit pentru o muncă istovitoare de o vară nu se aplică și în cazul Google. Aici, tinerii care fac practică pentru trei luni sunt foarte bine plătiți, Google fiind devansată în această privință numai de Microsoft, scrie evz.ro.

joi, 13 iunie 2013

Facebook anunță despre introducerea hashtag-ului


Facebook va introduce hashtag-uri, asemănătoare celor de pe Twitter, informează mashable.com.

Rețeaua de socializare vrea ca utilizatorii să poată găsi mai uşor subiectele de interes pe Facebook, iar hashtag-urile funcționale vor fi doar primul pas. Potrivit Facebook, mulți utilizatori deja postează hashtag-uri

luni, 10 iunie 2013

The Guardian: Boundless Informant - sistemul care supraveghează lumea


Publicația britanică The Guardian continuă seria de dezvăluiri despre un alt program secret al Agenției Naționale de Securitate (ANS) cu denumirea de „Boundless Informant” (“Informatorul fără frontiere”). Datele pentru acest sistem vin din rețele de calculatoare și telefonie din întreaga lume.

marți, 4 iunie 2013

duminică, 2 iunie 2013

Google, obligat să ofere FBI informații despre clienții săi


Un judecător federal din SUA a cerut Google să răspundă cererilor FBI de a oferi date despre clienți, chiar și în lipsa unui mandat juecătoresc, scrie evz.ro

Branduri de miliarde de dolari: Top 10 cele mai valoroase nume din tehnologie


Datele incluse în topul celor mai valoroase branduri din domeniul tehnologiei, realizat de wall-street.ro, sunt comparate atât cu datele din 2012, dar și cu cele din 2009, primul an complet de criză la nivel global.