luni, 6 ianuarie 2014

Duma Rusiei dispusă să ofere FSB-ului acces total la informațiile difuzate pe internet

Duma de Stat a Federației Ruse ar putea oferi Serviciului Federal de Securitate (FSB) un acces total la informațiile difuzate pe internet. Amendamentele în acest sens la legislația privind terorismul au fost susținute de toate cele patru partide parlamentare, informează BBC.

Una dintre principalele propuneri la proiectul vizat este limitarea transferurilor anonime de bani pe teritoriul Rusiei și interzicerea acestora în cazul în care expeditorul se află în străinătate.
Deputații, de asemenea, insistă asupra „unui control obligatoriu” asupra finanțării din străinătate a ONG-urilor, în cazul în care suma transferurilor depășește 100 de mii de ruble (circa 3 mii de dolari).
Totodată, potrivit parlamentarilor, plățile pe teritoriul Rusiei ar trebui să se încadreze în intervalul de la 1000 de ruble pe zi la 15.000 de ruble pe lună.
În octombrie, 2013, publicația rusă Kommersant a scris că Ministerul Comunicațiilor din Federația Rusă a pregătit un proiect de decizie care prevede că toți providerii de internet, către vara 2014, vor fi obligați să-și instaleze la rețelele sale echipament special care va înregistra și stoca traficul. Informația colectată va fi disponibilă serviciilor speciale. Astfel, Serviciul rus de Securitate va monitoriza numere de telefon, adrese IP, numele utilizatorilor, sau adresele de e-mail ale utilizatorilor rețelelor sociale.

Între timp, în luna noiembrie 2013, Duma de Stat a votat în prima lectură un proiect de lege care i-ar permite agenților FSB să desfășoare acțiuni operative în sfera securității informaționale. Proiectul de lege trebuie să prevină amenințări la adresa intereselor naționale care pot veni în urma utilizării tehnologiilor informaționale inclusiv pentru organizarea atacurilor teroriste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu