luni, 28 mai 2012

Google a primit ultimatum de la Comisia Europeană



Comisia Europeană amenință Google cu amenzi usturătoare care pot ajunge până la 10% din veniturile obținute la nivel gobal de companie dacă nu își modifică modelul de afaceri, cariereonline.ro.

Joaquín Almunia, comisarul european pentru concurență, a dat celor de la Google „câteva săptămâni” pentru a respecta reglementările europene antitrust. Asta după ce investigația CE care a durat un an și jumătate a descoperit abuzuri de poziție dominantă în comportamentul companiei americane. Almunia se arată extrem de îngrijorat de faptul căGoogle favorizează produsele proprii în detrimentul altor companii în rezultatele puse la dispoziția clienților după utilizarea motorului de căutare. De asemena, Google este acuzată că își blochează rivalii pe piața de publicitate și copiază informații fără permisiune.
Deocamdată, Eric Schmidt, președintele executiv al Google, s-a mulțumit să își arate dezacordul cu rezultatele investigației. „Nu putem fi de acord că încălcăm reglementările europene până când nu ni se explică mai exact ce parte a legislației nu este respectată. Avem nevoie de date precise”, a afirmat Schmidt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu