miercuri, 8 mai 2013

Sfaturile tânărului care a renunţat un an la Internet


Paul Miller, redactor al publicaţiei "The Verge", a hotărât în urmă cu un an să se supună unui experiment offline, renunţând complet la Internet. Paul se simţea istovit. Nu atât de muncă online, cât de reflexele pe care le-a dobândit de-a lungul timpului: îşi verifica mereu e-mail-ul,
asculta audiobook-uri în timp ce juca vreun joc în reţea, naviga non-stop pe net, din link în link, scrie Ziare.com, care citează Business Insider.

La 26 de ani, tânărul se simţea neproductiv, mai golit de gânduri, mai străin de viaţa reală. Paul a ajuns la concluzia că online-ul i-a acaparat viaţa şi "i-a corupt" sufletul.

Experimentul său a început de Ziua Muncii, pe 1 mai, în urmă cu un an. Iniţial, experimentul s-a dovedit a fi unul "eliberator", aşa cum şi-a imaginat Paul încă de la început. Apoi, fără ca tânărul să realizeze, offline-ul a devenit "lumesc" şi... plictisitor.

La exact un an de la începerea experimentului, Paul Miller s-a cablat din nou la Internet. Iată ce lecţii spune că a învăţat într-un an ... offline:

1. Internetul nu m-a reţinut în a fi creativ şi productiv. Am fost singurul vinovat în legătură cu neajunsurile mele.

2. Cărţile tipărite sunt minunate şi nu aveţi nevoie de Internet pentru a învăţa lucruri noi. Dar este încă nevoie de motivaţie pentru a citi o carte, cu sau fără Internet.

3. A primi zeci de scrisori pe săptămână poate fi la fel de copleşitor ca atunci cand primeşti sute de mail-uri pe zi.

4. Este mai greu să te conectezi cu oamenii, dacă nu ai Internet. 

5. Oricât de mult este luată peste picior prietenia de pe Facebook, în cele din urmă un prieten virtual e mai bun decât nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu