duminică, 12 februarie 2012

Google se pregătește de lansarea unui serviciu de salvare a fişierelor în Cloud


Google pregatește lansarea propiului serviciu de stocare de date în cloud. Acesta va purta numele de Google Drive și va fi disponibil în maxim câteva luni.

Răspândirea accesului la internet a permis dezvoltarea unui nou tip de serviciu care a căpătat aploare în ultimii ani. Serviciile de cloud computing permit stocarea și accesarea de date importante într-un mediu sigur. În acest context, Google urmează exemplul concurentlor săi de la Amazon și Apple și își propune lansarea unui serviciu de stocare de date  în cloud.
Noul serviciu va pune la dispoziția utilizatorilor mai multe tipuri de conturi. Aceștia își vor putea crea un cont de bază în mod gratuit, care va oferi un spațiu de stocare mai mic sau vor putea opta pentru unul dintre conturile contra cost care vor oferi un spațiu mai mare de stocare  și  mai multe beneficii.
Google Drive va permite utilizatorilor să stocheze orice tip de fișiere (texte, imagini, filme, muzică) care vor putea fi accesate de oriunde în lume și de pe orice tip de dispozitiv cu acces la internet. De asemenea, se așteaptă ca acest serviciu să integreze servicii ca Gmail, Google+ și Google Docs.
Astfel, acest serviciu se va dovedi util atunci când încercați, spre exemplu,  să trimiteți un document prea mare pentru email. Documentul ar putea fi încărcat în contul Google Drive iar utilizatorul să trimită doar un link către document.
Discuțiile legate de un serviciu de stocare de date sub marca Google nu sunt noi. O tentativă similară a existat în anul 2007, dar nu s-a materializat.
Trebuie menționa, însă, faptul că Google a refuzat să confirme detalii legate de Google Drive. Mai multe informații oficiale se așteaptă să vină în luna iunie când va avea loc Conferința dezvoltatorilor Google, deci mai avem ceva de așteptat.
Sursa: www.giz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu