marți, 21 februarie 2012

Pierderi de 17 miliarde dolari pentru 3 companii japoneze din IT


Cei mai mari producători de terminale mobile, televizoare şi microcipuri din Japonia se aşteaptă la pierderi de aproximativ 17 miliarde de dolari în actualul an fiscal japonez, care se va încheia la sfârşitul lunii martie.

Samsung, cea mai mare companie asiatică din domeniu, a anunţat un buget de investiţii de 22 de miliarde de dolari şi o creştere a încasărilor de 17% în ultimul trimestru al acestui an fiscal, conform unui raport al Bloomberg.

Sony, cel mai mare exportator de electronice din Japonia, şi-a dublat pierderile estimate pentru anul fiscal 2011. Este prima oară când compania din Yokuo are patru ani consecutivi de pierdere, de la listarea sa la bursă în 1958.

Panasonic, cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Japonia, se aşteaptă pentru acest an fiscal la pierderi de 780 miliarde de yeni, cele mai grave de la fondarea companiei din Osaka, în 1918.

Compania Sharp a anunţat şi ea pierderi de 290 miliarde de yeni, fără precedent în istoria sa de un secol.

În total, pierderile Sony, Panasonic şi Sharp însumează 17 miliarde de dolari, cu 25% mai puţin decât bugetul de investiţii anunţat de Samsung.

Companiile japoneze au fost afectate de creşterea yenului, inundaţiile care au afectat fabricile din Thailanda şi de scăderea cererii pentru televizoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu