luni, 30 iulie 2012

Google lansează cel mai rapid serviciu de internet din lume



Google a anunţat lansarea unui serviciu de internet de mare viteză prin fibră optică, care ar putea permite utilizatorilor din SUA să descarce filme cu până la 1 gigabit pe secundă, informează gandul.info.

Viteza pe care promite Google să o ofere clienţilor săi este de 20 de ori mai mare decât cea oferită de restul furnizorilor.
Servicul de internet va fi instalat în luna septembrie şi va fi destinat doar locuitorilor din Kansas, Missouri, după care reţeaua se va extinde şi în alte oraşe americane.
Google îşi propune să depăşească furnizorii actuali de internet din ţară, graţie vitezei care va permite accesul la site-uri cu conţinut video precum YouTube sau Netflix. Totuşi, serviciile oferite de Google nu vor include şi o linie telefonică.
Clienţii vor putea alege din mai multe planuri tarifare, cel mai complex pachet fiind cel de 120 de dolari. Pachetul cuprinde internet de 1 gigabit pe secundă, TV şi spaţiu de stocare de 1 terabyte.  Serviciul TV permite accesul la canale populare precum NBC sau Discovery.
Totuşi, pachetele cu televiziune nu permit accesul la televiuziuni mari precum CNN, TNT sau Disney, dar reprezentanţii Google susţin că vor face negocieri în următoarea perioadă, pentru a adăuga mai mult conţinut.
Cei care nu doresc un pachet care să includă  şi conexiune prin cablu,pot opta pentru un abonament de 70 de dolari, care include doar acces la internet cu viteză de 1 gigabit pe secundă.
De asemenea, clienţii vor fi nevoiţi să plătească şi o taxă de instalare de 300 de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu