vineri, 6 iulie 2012

ONU susține libertatea expresiei pe internet



Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite (UNHRC) pentru prima dată a declarat că oamenii au dreptul la libertatea expresiei pe internet şi a cerut, joi, tuturor statelor să-l protejeze, informează publicația Chicago Tribune.



Deși China şi Cuba și-au exprimat o opinie rezervată în acest sens, toate cele 47 țări membre ale Consiliului au adoptat rezoluţia înaintată de Suedia.

"Este prima rezoluţie a ONU care confirmă că drepturile omului în domeniul digital trebuie să fie protejate şi promovate în aceeaşi măsură ca și drepturile omului în lumea fizică", a declarat reprezentanta Statelor Unite ale Americii în UNHRC, Eileen Donahoe.

Reprezentantul Chinei, Xia Jingge a susţinut propunerea, însă a spus că se cere o protecție de site-uri nocive. "Considerăm că circulația liberă a informaţiei pe internet şi circulația informaţiei în condiţii de siguranţă sunt interdependente reciproc", a declarat Jingge.

"Cu cât internetul se dezvoltă mai rapid, jocurile de noroc online, pornografie, violenţă, fraudă şi hacking-ul tot mai mult ameninţă drepturile legale ale societăţii şi a publicului", a mai spus acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu