luni, 16 iulie 2012

Google Translate, cea mai populară unealtă online pentru traduceri



Google Translate este cea mai populară unealtă online pentru traduceri, cu toate aceastea este departe de a fi perfectă. Din fericire, când banii nu sunt o problemă – cum e cazul la Google, servicii precum acesta beneficiează de upgrade-uri considerabile, care se reflectă într-o performanţă sporită, scrie playtech.ro.

Încercând să înveţe ceva de la dicţionarele clasice, Google constatat în această perioadă ca multe cuvinte traduse sunt greşite sau inutile pentru utilizatori dacă nu sunt puse într-un context. Astfel a luat naştere ideea de a folosi volumele gigantice de traduceri din posesie într-un mod şi mai util decât până acum. Împărţind traducerile menţionate mai sus în propoziţii şi indexând cuvintele din interior, acum la fiecare cuvânt tradus puteţi vedea afişate şi propoziţii ce includ acel cuvânt.
Pentru a explica mai bine noua funcţie şi pentru a mai atrage atenţia asupra câtorva schimbări implementate în serviciu, un reprezentant Google a postat pe blogul companiei următoarele rânduri: “Ştiai ca mai mult de 5000 de cuvinte sunt introduse anual în aplicaţie? La Google suntem în permanenţă curiosi în legătură cu noile cuvinte din jurul lumii, din toatele limbile. Din acest motiv şi pentru a înţelege mai bine sensurile cuvintelor, ne-am decis să observăm cuvintele în habitatul loc natural”.
Rămâne să vedem cât de repede va fi adoptată noua funcţie Google Trainslate. Din punctul meu de vedere, utilizatorii încă sunt la etapa în care învaţă că Google Translate poate traduce şi site-uri întregi, nu doar cuvinte. Rămâne să vedem dacă mă înşel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu