duminică, 6 ianuarie 2013

Membrii grupului de piraterie iMAGiNE au fost condamnați

Într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri din ultimii ani de piraterie, membrii grupului iMAGiNE au stabilit noi recorduri la sentințe. După mai mulți ani în care echipa respectivă se ocupa cu filmarea celor mai noi filme în cinema și postarea rezultatelor pe rețeaua BitTorrent, unul câte unul au fost toți arestați și condamnați pentru distribuție ilegală de conținut, scrie playtech.ro
Jeremiah Perkins, liderul grupului, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru înregistrarea și distribuția de filme cât timp respectivele lung metraje încă mai rulau în cinematograf. Cele 60 de luni de detenție primite de Perkins reprezintă cea mai mare pedeapsă dată vreodată într-un astfel de caz. Recordul anterior era deținut de un coleg din grupul iMAGiNE, Gregory Cherwonik care primise o pedeapsa de 40 de luni cu aproximativ jumătate de an înainte de Jeremiah. 
Ca detalii ale activității pe care însuși liderul grupului a admis-o, Perkins a recunoscut că închiria servere și înregistra domenii online pentru activitățile grupului. Tot el a admis că a acceptat donații și plăți pentru filmele pe care le posta online. 
În total 5 membrii iMAGiNE au fost arestați în ultimii ani și 4 dintre ei au fost deja condamnați. Pe lângă cei doi de mai sus, ceilalți doi au primit sentințe de 23, respectiv 30 de luni în inchisoare. Cel de-al cincilea membru al grupului își așteaptă sentința pentru luna martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu