joi, 24 ianuarie 2013

Noul proiect Google: rețeaua wireless experimentală, de mare viteză



Google vrea să construiască o reţea wireless „experimentală” de mare viteză, la sediul din Mountain View, California, care potrivit unor analişti ar putea fi primul pas spre dezvoltarea unui serviciu telecom, scrie gandul.info

Google a depus săptămâna trecută o cerere de licenţă pentru instalarea unui „serviciu radio experimental” cu o rază de 3,2 kilometri, care sã ofere acoperire la sediul companiei.Reţeaua ar funcţiona în banda 2.524-2.625 MHz, frecvenţe care nu pot fi accesate de niciun telefon mobil de larg consum, inclusiv dispozitivele Android sau iPhone-ul.

Aceste frecvenţe ar fi eficiente în special în centre urbane dens populate, iar investiţiile în astfel de reţele pe pieţe majore precum China, Brazilia şi Japonia vor conduce cu siguranţă la apariţia de telefoane compatibile.

Compania a refuzat să comenteze scopul final al cererii depuse la guvern, precizând doar că Google face des experimente. 

Google nu deţine în prezent licenţe de operare în frecvenţe wireless, însă documentul precizează că reţeaua experimentală va face uz de spectrul controlat de operatorul Clearwire Corp. Reprezentanţii Clearwire au refuzat să comenteze informaţiile.

Google a purtat discuţii anul trecut cu operatorul de TV prin satelit Dish în încercarea de a încheia un parteneriat pentru dezvoltarea unei reţele wireless de largă acoperire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu