miercuri, 10 aprilie 2013

"Google-ul" rusesc Yandex dezvoltă aplicaţii pe bază de gesturi



Gigantul de căutare rus Yandex a colaborat la dezvoltarea unei interfeţe experimentale bazate pe gesturi pentru a explora modul în care tehnologia similară ar putea fi încorporate în aplicaţii sociale viitoare şi în produse mobile, scrie playtech.ro.

Pe lângă serviciul de căutare, compania oferă deja şi servicii digitale, precum cartografiere şi aplicaţii de traducere de exemplu, în incercarea de a-şi stimula creşterea, întrucât cota sa de căutare la nivel local (60,5% în T4 2012) nu a crescut semnificativ în ultimele trimestre.
Aplicaţia include video, muzică, fotografii şi ştiri împărtăşite de prietenii utilizatorului pe reţelele sociale într-un mod "screen saver" neintruziv. De îndată ce utilizatorul observă ceva interesant pe ecranul televizorului, deschiderea şi intercaţiunea poate fi făcută prin gesturi.
De exemplu, utilizatorul îşi poate trece mâna pe orizontală pentru a parcurge conţinutul, poate apăsa un "buton" pentru a reda muzica sau video, îşi poate departa mâinile pentru a deschide o secţiune de ştiri, iar apoi să îşi mişte mâna vertical pentru a derula prin ea.
Aplicaţia a fost construită pe platforma Mac OS X, folosind Microsoft Kinect, însă rămâne un proiect-prototip, în stadiu de cercetare, fără o previziune de comercializare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu