marți, 16 aprilie 2013

Japonezii lansează primul smartphone cu două ecrane



Operatorul nipon de telecomunicaţii mobile NEC va pune în vânzare, joi, în Japonia, un smartphone pliabil cu două ecrane. 
Unul dintre acestea poate fi utilizat drept tastatură, iar celălalt ca display, atunci când este cazul. Dacă situaţia o cere, ambele ecrane se pot combina pentru a afişa o singură imagine în format mare, pe o diagonală de 14,2 cm, scrie RTV.net
Când este pliat, telefonul se foloseşte ca un smarthphone tradiţional, iar când este deschis la 180 de grade permite şi vizualizarea a două pagini de internet, la fel ca un calculator sau o tabletă.
Telefonul mobil multifuncţional poate fi utilizat aproape ca un laptop,ecranul inferior jucând rolul tastaturii, şi este adaptat şi pentru citirea de cărţi în format electronic.

Funcţionând sub sistemul de exploatare Android al Google şi pe reţeaua LTE de mare debit (3,9 G), telefonul, numit MEDIAS W N-05E, are toate funcţiile obişnuite ale aparatelor japoneze (portofel electronic, TV, etc.).

Deocamdată gadgetul va fi lansat doar în Japonia, însă este, probabil, o chestiune de timp până când va fi comercializat şi în restul lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu