miercuri, 8 august 2012

Ce spune despre tine faptul că nu ai cont pe Facebook



Facebook-ul a devenit un instrument omniprezent de socializare şi petrecere a timpului pe internet, putând fi considerat o adevărată forţă. În aceste condiţii, persoanele care nu au cont sunt considerate “dubioase”, scrie gandul.info.

În acelaşi timp, Forbes atrage atenţia că departamentele de resurse umane sunt precaute în selectarea candidaţilor care nu au profil pe Facebook. Principala temere a angajatorilor este aceea că pagina de Facebook a candidatului ar fi putut fi ştearsă, în urma unor abuzuri sau a unor postări vulgare.
Publicaţia germană Der Taggspiegel merge până la a arăta faptul că atât James Holmes (atacatorul care a împuşcat mortal 12 persoane într-un cinematorgraf din Colorado, în luna iulie), cât şi extremistul de dreapta Anders Behring Breivik (bărbatul care anul trecut a ucis 77 de oameni, într-o tabără de vară din Norvegia) nu au profil de Facebook, aşadar se aseamănă prin lipsa unei identităţi virtuale. Singurele înregistrări ale celor doi, cu numele reale, s-au desoperit pe site-ul Adult Friend Finder, unde apare profilul lui Holmes, şi pe MySpace, unde se găseşte un cont aparţinând lui Breivik.
Potrivit psihologului Christopher Moeller, folosirea reţelei de socializare Facebook este semnul unei vieţi sociale şi virtuale sănătoase. El mai spune că faptul că cineva nu are cont pe acest site, lucru devenit normal şi frecvent în ultimii ani, poate fi o dovadă că persoana respectivă esteanormală, disfuncţională sau chiar periculoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu