miercuri, 8 august 2012

Zece sfaturi pentru optimizarea Wi-Fi-ului



Când ai probleme cu rețeaua wireless, fie că țin de puterea semnalului sau chiar de întreruperea lui completă, ai putea recurge la câteva trucuri pentru a rezolva deficiențele. Iată cele mai importante sfaturi despre cum sa iți optimizezi Wi-Fi-ul, potrivit LifeHacker.


1. Alege locul corect pentru router. Cu antenele ridicate, așează routerul cât mai sus, fără obstrucția directă a pereților sau a mobilierului.

2. Activitatea unui router poate fi afectată în mod semnificativ de interferențele altor electronice, ca telefonul wireless sau cuptorul cu microunde. Dacă nu ești dispus să investești intr-un router dual band, asigură-te că nu este prea aproape de astfel de aparate.

3. Semnalul routerului tău poate fi afectat de rețelele vecinilor, mai ales la bloc. Cu o unealtă ca Wi-Fi Stumbler sau Wi-Fi Analyzer poți identifica canalele folosite de rețelele wireless din vecini și îl poți alege pe cel mai bun pentru tine.

4. Ca multe echipamente electronice, routerul nu funcționează cu adevărat la capacitatea maximă. Cu puțin „router hacking", poți îmbunătăți semnalul și poți beneficia de mai multe opțiuni de securitate. Instalează firmware-ul și află mai multe detalii pe DD-WTR.com.

5. Transformă un router vechi în Wi-Fi Repeater. Folosește-l pentru a extinde rețeaua Wi-Fi! Acest truc este posibil doar folosind hacking-ul cu firmware DD-WRT.

6. Stabilește un orar de reset. Dacă singura soluție pentru a asigura semnalul este resetarea regulată, poti ușura acest proces. Folosing hacking-ul DD-WRT sau un stecher electronic ce poate fi programat, stabilește o operațiune automată de reset zilnică, la o oră la care nu folosești routerul Wi-Fi.

7. Controlează traficul aplicațiilor. Unul dintre cele mai mari avantaje ale firmware-ului DD-WRT pentru routere este funcția Quality of Service, ce te ajută să hotărăști ce aplicații au acces restricționat la bandă, pentru a nu afecta semnalul wireless în toată casa.

8. Extinde raza de acțiune a rețelei. Cu puțin aluminiu, fie dintr-o cutie de bere fie dintr-o strecuratoare, poți extinde aria acoperită de rețeaua Wi-Fi.

9. Îmbunătățește securitatea Wi-Fi. Rețeaua va fi cu adevărat în siguranță dacă folosești o parolă WPA sau opțiunile de securitate suplimentare oferite de firmware-ul DD-WRT.

10. Alege un upgrade la cele mai noi tehnologii. Cele patru tipuri de tehnologii wireless, A, B, G si N, au caracteristici diferite, dar tot ce trebuie să știi este că Wi-Fi N este cel mai bun. Pentru vitezele optime vei avea nevoie de un router compatibil, dar și de un card wireless N in PC pentru cele mai bune rezultate.

Sursa: hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu