duminică, 23 iunie 2013

Problema de securitate la Facebook: 6 milioane de adrese email şi numere de telefon expuse


Facebook are probleme de securitate, se pare, recunoscând recent că există posibilitatea ca nu mai puţin de 6 milioane de adrese email şi numere de telefon ale utilizatorilor săi să fi fost expuse, scrie mobilissimo.ro.


Gigantul reţelelor de socializare a început deja să trimită mesaje în care îşi cere scuze. Mai grav e faptul că nu e vorba de un hacking, de Anonymous sau de guvernul chinez, ci pur şi simplu de un bug al funcţiei de download din Facebook Timeline. Aceasta permitea utilizatorului să îşi descarce întreg timeline-ul, dar cumva s-a ajuns la descărcarea adreselor de email şi numerelor de telefon ale listei de contacte pentru utilizatorul respectiv.
Facebook afirmă că deja a pus în aplicare un patch şi că va anunţa guvernele din SUA, Canada şi Europa cu privire la problemă. Nu e grav neapărat că un utilizator are o listă cu mii de contacte, ci mai degrabă faptul că terţe părţi (reţele de spam, firme modalităţi de promovare ilicită) ar putea pune mâna pe liste pentru a promova diferite produse sau răspândi malware.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu