marți, 18 iunie 2013

Mashable: Criză de specialiști IT în SUA


Locuri de muncă pentru dezvoltatori web sunt mai multe decât candidați, scrie mashable.com

Biroul de Statistică al Muncii din Statele Unite anunță că până în 2020 vor exista circa 1,2 milioane de locuri de muncă neocupate în domeniul calculatoare.

„Am un prieten care a hotărât, în al doilea an al facultății de drept să se ocupe de codificarea digitală. Două luni mai târziu, el s-a înscris la Hacker School din New York, iar trei luni mai târziu el muncea deja ca stagiar la o firmă de consultanță care ajută la construirea site-urilor pentru diverse startup-uri. Încă peste o lună de stagiu, vorbim despre șase luni în total, a fost promovat într-o poziție full-time cu un salariu de 85.000 dolari pe an”, scrie cunoscutul dezvoltator, James Somers, într-un eseu postat pe blogul său.
Din cauza unui dezechilibru între cerere și ofertă, dezvoltatori web sunt supra-plătiți pentru serviciile lor, asta în timp ce valoarea muncii sale este net inferioară în comparație, să zicem, cu a celor care luptă împotriva SIDA în Africa.
Totodată, „puțini angajatori includ facultatea de informatică drept o cerință pentru ocuparea locului de muncă. În prezent, nu este necesar un grad de specializare în tehnologii informaționale pentru a fi un bun programator, asta deoarece nu toată lumea talentată are posibilitatea financiară să absolvească un colegiu”, se mai spune în articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu