vineri, 8 martie 2013

Coreea de Nord oferă "azil" celui mai cunoscut site de piraterie


Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de piraterie, The Pirate Bay, îşi mută afacerile în Coreea de Nord, acolo unde i s-a acordat azil virtual, după ce a fost interzis în Norvegia, relatează Incont.ro.

"Astăzi putem face public faptul că am fost invitaţi de către liderul Republicii Coreea să ne purtăm bataliile prin intermediul reţelei lor", se arată într-un comunicat de presă oficial, emis duminică de la Phenian, de către reprezentaţii site-ului.
 
"Este o situaţie cu adevărat ironică. Ne-am luptat pentru o lume liberă, iar cei mai mari opozanţi ai noştri sunt tocmai marile corporaţii din America, un loc unde se presupune că libertatea şi libertatea de exprimare sunt foarte preţuite", se menţionează în comunicat.
 
În acelaşi document, The Pirate Bay explică şi de ce Coreea de Nord, o ţară recunoscută, de altfel, pentru regimul comunist, reprezintă o opţiune atractivă pentru desfăşurarea unor astfel de afaceri.
 
"Faptul că ni s-a oferit azil virtual în Coreea este primul pas în încercarea de a schimba modul în care această ţară priveşte accesul la informaţie. Este o ţară care se deschide şi, un lucru e cert, nu le pasă de ameninţări, aşa cum le pasă altora. Având în vedere acest lucru, The Pirate Bay şi Coreea ar putea avea o legătură specială", spun reprezentanţii companiei.
 
Dacă până acum, controversatul site era susţinut în Suedia, ţara de origine, dar şi în alte ţări scandinave, situaţia s-a schimbat în ultima perioadă, din cauza mai multor manifestări şi lobby-uri care vizau legile de copyright. Oficialii site-ului susţin, însă, că nimic din activitatea pe care o desfăşoară nu este ilegal şi că este un abuz faptul că unui site i se limitează accesul la internet.
 
Ultimul stat care şi-a retras sprijinul faţă de reţea este Norvegia, în urma mai multor ameninţări şi acuze conform cărora favorizează pirateria. Dar, având în vedere că regimul din Coreea de Nord are o istorie bogată din a face lucrurile în stil propriu, atâta timp cât liderul Kim Jong-un nu are o problemă cu localizarea site-ului în această ţară, teritoriul coreean s-ar putea dovedi un adevărat paradis pentru site-ul de torrente, în viitorul apropiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu