joi, 28 martie 2013

Viteza internetului a scăzut în urma „celui mai mare atac cibernetic din istorie”



Cel mai mare atac cibernetic din istorie a scăzut considerabil viteza de transfer a datelor pe internet, informează BBC News.
 Ținta atacului a fost organizația non-profit Spamhaus care își propune să ajute prestatorii de servicii email să filtreze spam-ul și alte tipuri de conținut nedorit. Compania, cu peste 80 de servere în toată lumea, are sedii la Londra şi Geneva.

Potrivit directorului executiv de la Spamhaus, Steve Linford, serverele companiei au fost supuse „celui mai mare atac DDoS din istorie”.

Atacul a început pe la mijlocul lunii martie, și se pare că continuă și acum. „Puterea atacului DDoS constituie 300 gigabiți pe secundă, asta în timp ce 50 de gigabiți pe secundă ar fi suficiente pentru a distruge infrastructura unei instituții financiare majore”, a declarat Linford.

Potrivit experților, dezactivarea serviciilor prestate de Spamhaus face ca serverele-țintă să se confrunte cu o cantitate uriașă de informații, devenind astfel inaccesibile publicului larg.
Reprezentanții Spamhaus acuză compania olandeză Cyberbunker de organizarea atacurilor DDoS și susțin că în spate se află „grupări criminale” din Estul Europei și Rusia. Asta după ce, cu ceva timp în urmă, Spamhaus i-a blocat serverele lui Cyberbunker în legătură cu acuzațiile că acesta ar găzdui pe serverele sale site-uri cu conținut ilegal.

„Spamhaus abuzează de poziția sa, și nu ar trebui să decidă referitor la ceea ce se petrece pe internet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Cyberbunker, Olaf Kamphuis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu