duminică, 3 martie 2013

Studiu Google: Motivele pentru care oamenii utilizează tablete



Tabletele sunt folosite de oamenii de afaceri, secretarele, profesorii, studenţii, iar copiii de grădiniţă le manevrează cu o lejeritate nativă. Un studiu realizat recent de Google dezvăluie informaţii despre profilul utilizatorilor şi obiceiurile legate de utilizarea acestui device care face furori în toată lumea, scrie it.bzi.ro.

Astfel, studiul a relevat ca tableta este utilizată, în primul rând, de cei care călătoresc adesea în scop profesional, asta pentru că sunt mult mai utile decât smartphone-urile. Accesul simplu şi rapid la email şi posibilitatea de a accesa documente de la birou sunt principalele atuuri în acest sens. De asemenea, tableta permite realizarea de prezentări pentru că se poate jongla uşor cu imaginile.
 
Pe locul al doilea în studiul Google este entertainment-ul, multi utilizatori declarând că folosesc tableta pentru a urmări filme video, pentru a citi sau a se juca. Acest lucru se datorează manevrabilităţii uşoare, care permite utilizatorilor să utilizeze tableta în pat, lucru mult mai inconfortabil în cazul laptop-ului.

În plus, fidelitatea imaginii tabletelor este mult mai bună decât cea a laptopurilor, astfel că sunt ideale pentru urmărirea unui film sau pentru accesarea jocurilor. Acest avantaj nu a trecut neobservat de către companiile care activează în domeniul jocurilor de noroc.
Grecii de la Intralot au inventat Gablet, tableta care pune la dispoziţia celor interesaţi nenumărate jocuri de noroc fără să fie nevoie să ieşi din casă. Pe Gablet poţi paria sau îţi poţi încerca norocul la slot-machines, iar o aplicaţie specială, Gablet-Live, permite urmărirea live a unui video sau joc într-o secţiune a ecranului, în timp ce restul acestuia este folosit pentru a juca. Device-ul are un design elegant, cu un touchscreen de 22 de inch, şi este foarte uşor de manevrat şi utilizat.
Potrivit cercetării realizate de Google, 69,7% dintre persoanele intervievate au declarat că folosesc tableta în timp ce stau pe canapea sau în pat (66,7%), iar 45,5% o folosesc în bucatarie. Tableta nu are la fel de mare căutare la birou (doar 33,3%) sau în dormitor (21,2%), însă există un procent semnificativ de oameni  (18,2%) care nu se despart de ea nici în sala de fitness.

Aceeaşi cercetare arată că peste 60% dintre participanţi se uită la televizor, 40% mănâncă şi beau, iar 27% gătesc în timp ce folosesc tableta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu