marți, 2 octombrie 2012

Compania Endava a inaugurat în Moldova un sediu cu 9 etaje!


Compania Endava, fondată cu 12 ani în urmă (în Moldova), și-a deschis azi un nou birou. Acesta are 2200 m pătrați, amplasat pe 9 etaje, situat chiar în centrul Chișinăului, informează UNIMEDIA.
Potrivit conducerii instituției, astfel, compania pregătește investiții și angajarea a mai multor specialiști tineri ce activează în domeniul tehnologiilor informaționale. Potrivit lui Vasile Nedelciuc, fondator Endava, instituția își propune astfel să-și crească numărul de angajați la peste 300 în 2013, doar în Chișinău.

„Endava este cea mai mare companie IT din Moldova. Anul trecut, grație facilităților pentru companiile din acest domeniu, stabilite de Guvern, am decis să investim și mai mult în Moldova”, a declarat Nedelciuc.

Sursa a menționat că în prezent sunt date în exploatare 7 etaje, fiecare din ele fiind pline cu angajați care muncesc pentru piața externă. În anul următor vor fi date în exploatare încă 2 etaje, a mai spus conducerea companiei.

Potrivit directorului executiv Endava, John Cotterell, noul oficiu din Chișinău al companiei îi oferă posibilitatea să-și sporească numărul de angajați până la 400. Sursa a mai precizat că instituția a crescut cu 25% în ultimul an. Cotterell a dat asigurări că serviciile oferite de moldoveni sunt de cea mai înaltă calitate, compania având în prezent ca și clienți 4 din cele mai mari bănci de pe glob, dar și numeroase companii de renume internațional.

UNIMEDIA precizează că Endava are la moment 8 sedii în Marea Britanie, SUA, România și Moldova. Compania a atins în anul fiscal 2011/2012 o cifră de afaceri de 37 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți premierul Vlad Filat, ministrul Tehnologiei Informației Pavel Filip și Veaceslav Negruța, ministru al Finanțelor. La fel, printre cei veniți să susțină sectorul IT se numără și Ambasadorul României în R. Moldova, Marius Lazurca.

UNIMEDIA amintește că, în ultima perioadă, Guvernul moldovean a acordat mai multe facilități companiilor și angajaților din domeniul IT, sporind inclusiv și numărul de burse la facultățile specializate.

Sursa: www.unimedia.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu