miercuri, 3 octombrie 2012

Pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani pentru download-ul şi upload-ul ilegal



În majoritatea ţărilor, utilizatorii sunt sancţionaţi atunci când încalcă drepturile de autor. Nu este, însă, şi cazul Japoniei, care a început să ia măsuri mult mai drastice împotriva pirateriei. Şi asta în condiţiile în care industria muzicală din ţara Soarelui Apune se află într-un declin total, scrie EvoIT.info.

Un amendament la Legea drepturilor de autor, votat de autorităţile japoneze, stipulează că descărcarea oricărui material neautorizat poate duce la pedeapsa cu închisoare.
Potrivit modificărilor în legislaţie, în Japonia "uploaderii", cei care "distribuie" fişierele ilegale vor fi pedepsiţi cu până la 10 ani de închisoare şi vor fi amendaţi cu până la 10 milioane de yeni.
În noua lege, care a intrat în vigoare de pe 1 octombrie 2012, se menţionează că orice descărcare cu bună ştiinţă încalcă drepturile de autor şi duce la o pedeapsă cu închisoare de până la doi ani şi cu o amendă de 2 milioane de yeni.
Guvernul Japonez a precizat că a dezvoltat un sistem care va fi capabil să detecteze automat încărcarea neautorizată, înainte ca muzica sa fie răspândită pe internet. Asta ar însemna să "spioneze" conexiunile utilizatorilor de internet. Acest lucru se poate realiza foarte uşor, cu ajutorul furnizorilor de internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu