joi, 18 octombrie 2012

Cum funcţionează Google şi ce se află în spatele unei căutări pe Internet


O echipă TV a vizitat, în premieră, unul dintre centrele de date ale gigantului Google, o fortăreaţă top secret din Carolina de Nord, scrieyoda.ro. Acest lucru s-a întâmplat, după ce mai mult timp, Google a refuzat pur şi simplu să recunoască existenţa unor asemenea locuri, în care există şi 50.000 servere.

Chiar şi acum, rar permite accesul vizitatorilor şi numai după ce semnează un acord de confidenţialitate: "Te angajezi să nu faci fotografii fără autorizaţie, nu ai voie să vorbeşti despre ce vezi".
În interior, măsurile de securitate sunt şi mai drastice. Scanarea retinei stabileşte cine are acces şi cine nu. Vizitatorii sunt monitorizaţi în permanenţă, iar dacă mai multe persoane intră pe uşă în acelaşi timp, sună alarma.
Pentru echipa de la televiziunea americană CBS, ghid a fost Urs Holzle, unul dintre primii angajaţi ai companiei. Primul popas a fost camera echipamentelor de reţea - un fel de centru de control al traficului. Când cauţi ceva pe Google, solicitarea ajunge întâi aici, inainte de a fi trimisă în compartimentul serverelor.
Cei care ajung în acest loc trebuie să poarte apărătoare pentru urechi, care îi protejează de zgomotul infernal al zecilor de mii de maşinării. În toata lumea, Google are 12 astfel de centre de date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu