sâmbătă, 6 octombrie 2012

Tastatura din lemn: Inedită şi ecologică



Tastaturi din lemn de arţar şi de nuc pentru calculatoare şi tablete. Asta îşi propune să producă o companie specializată pentru a sparge tiparul monoton şi lipsit de personalitate din domeniul IT.

"Am fost surprins să văd că majoritatea produselor din ziua de azi au la bază două materiale, în principal, plastic şi aluminiu. Ambele ridică probleme ecologice şi atunci când este vorba de design şi de formă, probabil din cauza restricţiilor impuse de natura materialelor, toate produsele arată la fel şi au un caracter foarte impersonal", a declarat şeful companiei Orée, Julian Salanave, scrie zf.ro.
Şeful companiei povesteşte cum la o expoziţie din Londra au avut în jur de 400 de vizitatori zilnic care reacţionau amuzant atunci când vedeau tastaturile din lemn - arătau cu degetul spre acestea ca la nişte ciudăţenii, iar atunci când apăsau câte o tastă şi vedeau că se afişa câte un semn pe ecran, rămâneau uimiţi.
Tastaturile Orée sunt wireless şi se conectează la tablete, smartphones sau PC prin Bluetooth. Acestea sunt fabricate atât cu ajutorul maşinăriilor cât şi manual. Compania plănuieşte să producă în viitor şi alte produse IT din lemn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu