joi, 18 octombrie 2012

Publicația Newsweek se retrage în spațiul online



Revista americană Newsweek renunță la versiunea tipărită și va rămâne exclusiv în spațiul online. După 80 de ani în versiunea print, ultimul număr al ediției tipărite va apărea în Statele Unite ale Americii pe 31 decembrie.Anunțul a fost făcut astăzi de redactor-șef și fondator al The Newsweek/Daily Beast Company, Tina Brown și director executiv al companiei, Baba Shetty, transmite UNIMEDIA.

Între timp, Newsweek își propune să se extindă în spațiul digital, și în abonamente disponibile pentru tablete. De asemenea vor fi dezvoltate parteneriate de succes la nivel mondial și diverse evenimente de afaceri.

Viitoarea ediție online se va numi Newsweek Global și va fi concepută pentru abonații din întreaga lume. Compania va exista din abonamente cu plată distribuite prin e-readere, aplicații pentru tablete și Web.

„Numărul utilizatorilor de tablete crește rapid în rândul cititorilor noștri, or aceasta este o ocazie oportună pentru modificarea în cauză, mai ales că distribuția conținutului jurnalistic este cu mult mai rapidă și mai ușoară în spațiul digital”, se stipulează în anunț.

Până la sfârșitul anului, numărul utilizatorilor de tablete în Statele Unite va depăși 70 de milioane, cu 13 milioane mai mulți în comparație cu doi ani în urmă. Potrivit studiului realizat luna trecută de Pew Research Center, în present 39% din americani se informează din spațiul online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu