marți, 18 septembrie 2012

Filmul "Innocence of Muslims" ar putea duce la blocarea site-ului Youtube în Rusia



Din cauza filmului "Innocence of Muslims"  toate serviiciile site-ului de Internet Youtube ar putea fi complet blocate pe teritoriul Rusiei.Despre acest lucru a afirmat pe contul său de Twitter, Nikolai Nikiforov, ministrul rus al Comunicaţiilor, informează Mediafax.ro.

De pe data de 1 noiembrie în Rusia va intra în vigoare noua lege a internetului. Legea are menirea să protejeze minorii faţă de un conţinut "periculos", mai ales cu caracter pornografic sau de promovare a drogurilor şi permite blocarea unui site chiar şi dacă o singură pagină difuzează informaţii interzise.  
Parchetul General rus şi-a anunţat deja intenţia de a interzice în Rusiafilmul "Innocence of Muslims", înscriindu-l pe lista lucrărilor extremiste.
Filmul "Innocence of Muslims" a trezit un val de violenţe antiamericane în lumea arabă deoarece denigrează potrivit lor islamul. Un fragment de 14 minute a fost postat pe site-ul de Internet Youtube.
În prezent în Rusia sunt interzise peste 800 de lucrări "extremiste". Este vorba de texte islamiste, neonaziste, ultranaţionaliste ruseşti sau antisemite.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu