luni, 24 septembrie 2012

Ţara care a blocat accesul la Google şi se pregăteşte să renunţe de tot la internet



Accesul la motorul de căutare Google.com şi la serviciul de mail al aceleiaşi companii, Gmail, a fost blocat, duminică, în Iran. Mai mult, autorităţile acestei ţări vor să renunţe complet la internet până în 2013, urmând să-l înlocuiască cu o reţea proprie, informează Realitatea. net.

Din raţiuni de securitate, Iranul va renunţa complet la internet până în martie 2013, au anunţat autorităţile de la Teheran, care vor construi un internet propriu ce va funcţiona la nivel naţional.
Planul a debutat deja, cu blocarea accesului utilizatorilor la motorul de căutare Google şi la serviciul de mail al aceleiaşi companii, Gmail. 
Agenţia de Presă a Studenţilor Iranieni a precizat că blocarea Google are legătură cu filmul "Inocenţa Musulmanilor", care a fost postat pe YouTube (site deţinut de Google) şi a declanşat un val de proteste în Orientul Mijlociu. 
În ultimii ani, Iranul a fost ţinta mai multor atacuri informatice. În anul 2010, virusul Stuxnet, rezultat dintr-o presupusă colaborare dintre serviciile american şi israelian de informaţii, a dat peste cap programul nuclear iranian. Doi ani mai târziu, în 2012, în atenţia presei internaţionale a ajuns virusul Flame, care a monitorizat reţelele informatice iraniene. Virusul ar fi făcut parte dintr-un război cibernetic declanşat de CIA, National Security Agency şi armata israeliană împotriva Iranului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu