sâmbătă, 29 septembrie 2012

O nouă opţiune de la Gmail! Oferă căutare după text în ataşamentele mesajelor


Serviciul de mail Google a extins opţiunile de căutare avansată cu o funcţie importantă: Gmail oferă acum căutare după text în ataşamentele mesajelor, scrie hit.ro.
Dacă până acum utilizatorii puteau căuta doar în textul fişierelor, Gmail permite şi căutarea după text în ataşamentele din Inbox. Deocamdată, fişierele ce pot fi indexate de Gmail pentru căutare rapidă includ DOC, PPT şi PDF.

Noua funcţie Gmail este disponibilă prin scrierea textului "has:attachment" în căsuţa de căutare, urmat de cuvântul sau expresia pe care vrei să o găseşti în ataşamente. Google nu a finalizat indexarea tuturor ataşamentelor din Gmail, astfel încât ataşamentele foarte vechi ar putea să nu apară în rezultatele căutărilor.

Ca de obicei, noutatea Google i-a împărţit pe utilizatori în două tabere: cei care se bucură de funcţionalitatea şi confortul sporit şi cei care sunt speriaţi că Gmail le umblă acum şi în ataşamente. Pentru a împiedica indexarea textelor din ataşamente, acestea pot fi trimise într-o arhivă RAR sau ZIP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu