vineri, 7 septembrie 2012

Odnoklassniki renunță la „moldovenească” și lansează versiunea mobilă în LIMBA ROMÂNĂ


Odnoklassniki, cea mai vizitată rețea de socializare în rândul cetățenilor moldoveni, a lansat versiunea mobilă a site-ului în limba română, după ce anterior anunțase că va face traducerea în „limba moldovenească", transmite UNIMEDIA.


Decizia inițială de a traduce site-ul în „moldovenească" a generat nemulțumiri în mediul online, mai mulți bloggeri și simpli internauți au criticat decizia companiei ruse. Pe mai multe bloguri și o pagină dedidată pe Facebook au fost lansate îndemnuri ca utilizatorii să-și șteargă conturile de pe Odnoklassniki. 

Tudor Darie, consilierul Prim-ministrului pe politici de tineret și tehnologii informaționale, expediase anterior un mesaj oficial către administrația Odnoklassniki. „După ce am prezentat mai multe argumente pe blog, dar și în discuțiile private, că nu există limba „moldovenească", ci doar limba română, am primit un mesaj în care am fost anunțat că site-ul este tradus în limba „română (md)". Pe lângă presiunea din partea bloggerilor, un argument important a fost faptul că majoritatea tinerilor din Republica Moldova recunosc că limba e româna, nu moldoveneasca. Mă refer la tineretul inteligent. Cred că Odnoklassniki își dorește să câștige și din acest public și a ținut cont de poziția acestora", a menționat Darie. 

UNIMEDIA menționează că Odnoklassniki este cea mai populară rețea de socializare în rândurile cetățenilor modoveni, fiind accesată lunar de cca 1 milion de utilizatori din Republica Moldova. Facebook este pe locul 2, fiind accesată lunar de circa 250 mii de cetățeni moldoveni.

Sursa: www.unimedia.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu