luni, 9 ianuarie 2012

2012 ne aduce 2,5 milioane de viruşi noi. Smartphone-urile Android, în atenţia atacatorilor


Anul 2012 ne va aduce un număr total de peste 2,5 millioane de viruşi noi, o creştere însemnată a programelor malware dedicate dispozitivelor mobile şi atacuri asupra organizaţiilor mari, conform raportului companiei germane de securitate pe Internet G Data.
"Una dintre problemele care au ieşit în evidenţă în 2011 şi care se va dezvolta în următoarele 12 luni este malware-ul pentru platforme mobile", a declarat Eddy Willems, Security Evangelist la G Data.

"Dispozitivele cu sisteme de operare Android vor fi tot mai mult în atenţia infractorilor cibernetici care vor căuta în mod constant noi modalităţi de a exploata vulnerabilităţile acestora. În 2011 s-a observat o creştere a atacurilor de inginerie socială, unde utilizatorii au instalat aplicaţii infectate pe dispozitivele lor. 2012 va fi anul troienilor bancari,deoarece multe persoane migrează către platformele mobile pentru a-şi efectua operaţiunile de online banking", a mai spus acesta.

G Data prezice, de asemenea, şi o creştere a atacurilor asupra companiilor şi organizaţiilor. Apariţia viermelui DuQu în 2011 a arătat că infractorii sunt interesaţi să spioneze orice tip de companie şi nu vizează doar companii high level, aşa cum au procedat la apariţia Stuxnet.

DuQu poate fi folosit în diferite modalităţi pentru a compromite date şi a se infiltra într-o reţea prin atacuri specializate. Astfel, posibilităţile de a-l folosi pentru a sustrage date sau informaţii esenţiale sunt vaste, de la mesaje spam, până la spionaj, atacuri specializate targetate, atacuri de phishing sofisticate, se mai arată în raportul companiei de securitate.

Evenimentele majore ale anului, cum ar fi Jocurile Olimpice, Campionatul European de Fotbal sau alegerile prezidenţiale din USA, vor oferi un mediu perfect infractorilor. 

"Ne aşteptăm la distribuirea de bilete online false, website-uri clonate, atacuri asupra site-urilor oficialeşi nu numai", mai spune reprezentantul companiei de securitate.

G Data Software AG, cu sediul central în Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativă şi rapidă, care se concentrează pe soluţiile de securitate IT. Compania fondată în 1985, în Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani şi în 2010 şi-a aniversat cei 25 de ani de activitate.

Sursa: www.dailybusiness.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu