duminică, 8 ianuarie 2012

Las Vegas, în "febra" CES 2012. Ce gadget-uri va aduce marele târg IT



Consumer Electronics Show (CES), care va avea loc între 10 şi 13 ianuarie în Las Vegas, este locul în care vor fi prezentate cele mai spectaculoase gadget-uri care vor ieşi pe piaţă în acest an.
Evenimentul se anunţă unul plin, fie că vorbim de tablete, smartphone-uri, notebook-uri, televizoare sau tehnologii futuristice.
Toţi producătorii de top de electronice din lume se vor înghesui să ne atragă atenţia cu noile produse, cu o excepţie notabilă - Apple.


Tabletele vor fi vedetele evenimentului din acest an. Şi asta pentru că CES va aduce pe piaţă primele tablete echipate cu sistemul de operare Android 4.0 IceCreamSandwich, prezent până acum doar pe smartphone-ul samsung Galaxy Nexus. Mai mulţi producători, precum Acer, Huawei, HTC, Motorola, Samsung sau Sony sunt asteptaţi să prezinte astfel de dispozitive în cadrul evenimentului.


Toshiba a anunţat, chiar, că va lansa în cadrul CES cea mai subţire tabletă de 10,1 inchi din lume, potrivit The Verge.


Totodata, CES ne-ar putea aduce şi primele tablete quad-core din lume, echipate cu procesorul Nvidia Tegra 3.

Nu doar tabletele Android ne vor capta atenţia la târgul de electronice din Las Vegas. CES ar putea aduce, totodată, şi primele prototipuri de tablete echipate cu sistemul de operare Windows 8 al celor de la Microsoft. Totuşi, primele dispozitive echipate cu acest sistem de operare sunt aşteptate pe piaţa în a doua jumătate a anului.


Smartphone-urile vor fi un alt punct de interes în cadrul CES 2012.


Deşi este puţin probabil că vom vedea inovaţii spectaculoase, specialiştii se aşteaptă la o gamă din ce în ce mai mare de modele echipate cu tehnologia 4G/LTE, ce permite viteze de Internet de până la 100 Mbps. 


Târgul din Las Vegas ar putea aduce, totodată, şi primele terminale Windows Phone 7 ce dispun de capacităţi 4G/LTE.

În ceea ce priveşte Windows Phone 7, Nokia este aşteptată să anunţe cu ocazia CES noul său model high-end de smarthphone echipat cu acest sistem de operare. Noul model va avea un display de 4,3 inchi, mai mare decât modelul Lumia de top, care se comercializează în Europa.


Tot CES ne-ar putea aduce şi un smartphone Sony Ericsson Xperia cu o cameră foto impresionantă, de 13 megapixeli, dar şi cu conectivitate LTE si HSPA şi un display de 4,55 inchi.


2012 va fi, fără îndoială, anul ultrabook-urilor, o nouă categorie de laptop-uri ultrasubţiri şi uşoare, cu o autonomie sporită, bazate pe procesoare Intel. Acestea speră să concureze modelele Apple din gama Macbook Air.


Primele modele au fost lansate deja pe piaţă de la finele anului 2011 de către producători precum Asus, Acer sau Toshiba, însă 2012 este anul când sunt aşteptate majoritatea ultrabook-urilor importante, iar această categorie va câştiga teren.

Pe lângă cea mai subţire tabletă de 10 inchi din lume, japonezii de la Toshiba vor prezenta în cadrul CES 2012 şicel mai subţire ultrabook de pe piaţă.


Potrivit jurnaliştilor de la The verge, între 30 şi 50 de ultrabook-uri sunt aşteptate să fie prezentate în cadrul evenimentului din Las Vegas.


Probabil majoritatea modelelor vor rula sistemul de operare Windows 7, însă nu este exclus să vedem şi primele modele ce rulează Windows 8.


Şi monitoarele şi televizoarele sunt aşteptate să fie o prezenţă semnificativă în CES 2012.


Samsung a anunţat de câteva zile noua serie de monitoare HDTV de 24 şi 27 de inchi, ce îmbină un design curbat şi minimalist cu posibilităţi complete de conectivitate. Samsung Smart Station seria 7 poate funcţiona ca o staţie de andocare wireless şi este compatibil atât cu smartphone-urile şi tabletele Samsung, cât şi cu modelele Apple.

LG este un alt jucător care va anunţa produse spectaculoase la CES. Compania va prezenta primul televizor cu tehnologie OLED şi diagonală de 55 inchi, cu o grosime de numai 4 milimetri. 


Tot LG a anunţat, vineri, că va lansa în cadrul CES şi un televizor ce va integra platforma Google TV şi va putea peste 100 de aplicaţii dezvoltate pentru această platformă. Modelul va putea reda chiar şi conţinut 3D atunci când va fi folosit împreună cu o pereche de ochelari ce va costa aproximativ 13 dolari.


Tot în cadrul evenimentului de la Las Vegas am putea vedea şi primul val de televizoare cu o rezoluţie 4K, de patru ori mai mare decât standardul 1080p HD, care se găseşte în prezent pe majoritatea modelelor de top.

Şi electronicele mai mici, aparent neinteresante, îţi vor avea locul în CES. În acest sens, Logitech a anunţat că va prezenta în cadrul evenimentului un mouse considerat revoluţionar. Dispozitivul reinventează conceptul, renunţând la formele rotunjite cu care ne-au obişnuit majoritatea modelelor, şi propune, în schimb, un mouse paralelipipedic.


În plus, tehnologia Logitech Flow Scroll oferă o experienţă fină a scrolling-ului, similară cu cea de pe ecranul tactil al unui smartphone.

Dispozitivul poate fi folosit şi ca instrument de prezentare, iar trecerea în modul presenter este făcută automat atunci cand mouse-ul este ridicat în aer.
Sursa: www.dailybusiness.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu