sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Google, Facebook și Twitter s-ar putea închide pe 23 ianuarie


Cele mai mari site-uri de socializare din lume, cel mai cunoscut motor de căutare și cât și alte site-uri de plăți online s-ar putea închide pe 23 ianuarie în semn de protest față de un proiect de lege inițiat de american care prevede instalarea cenzurii pe internet.


Google, Amazon, eBay, Facebook, Twitter, FourSquare, Mozilla, PayPal, Wikimedia ar putea să-şi suspende serviciile pentru a protesta împotriva proiectului de lege SOPA.

Proiectul de lege menit să lupte împotriva pirateriei pe internet, este unul controversat și contestat de marile companii IT din SUA.

SOPA (Stop Online Piracy Act), prevede că deţinătorii de copyright vor putea închide website-uri care le-au preluat conţinut, fără să aibă nevoie procese sau de hotărâri judecătoreşti.

Motoarele de căutare ar putea fi determinate să de-indexeze anumite site-uri, iar site-urile de plăţi online ar putea fi obligate să anuleze anumite tranzacţii.

Drept urmare, în semn de protest pe 23 ianuarie, site-urile vor deveni indisponibile, în condiţiile în care Senatul va dezbate proiectul de lege SOPA o zi mai târziu, pe 24 ianuarie.

Singurii care susțin proiectul de lege, sunt giganţii din industria de film şi din cea muzicală.

Sursa: exclusivnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu