joi, 22 noiembrie 2012

10 site-uri din epoca pre-Google, care încă mai funcţionează


Au aproape 20 de ani vechime şi încă mai funcţionează. Vorbim despre siteu-ri din epoca pre-Google. Portalul 9am.ro prezintă 10 dintre acestea.

Lansat în: 1992
Dacă vrei să înveţi limba klingoniană, cea mai importantă resursă de pe Internet rămâne în continuare site-ul kli.org, care de 20 de ani funcţionează cu scopul de a micşora prăpastia lingvistică dintre oameni şi creaturile fictive numite klingonieni. Ultimul update a avut loc în urmă cu 10 ani.

Lansat în: 1993
SEARCH THE WORLD! ALIWEB (Archie Like Indexing for the WEB) este considerat primul motor de căutare anunţat în 1993. Site-urile sunt listate într-un tabel, iar ultimul update a avut loc în septembrie 2001.


Lansat în: 1995
Site-ul pentru comedia Space Jam a rămas neatins din anul 1996. Cuprinde descrieri ale personajelor, trailere, kit de presă şi este complet cu toate elementele clasice ale anilor '90 pe Internet: Times New Roman, GIFuri animate şi background-uri colorate.

Lansat în: 1995
AltaVista este unul dintre primele motoare de căutare care a avut un succes real, deşi a început să piardă din popularitate o dată cu creşterea în popularitate a motorului Google. În mai 2011, Yahoo! (proprietarul motorului) a încetat operaţiunile Altavista, deşi site-ul rămâne în continuare funcţional.

Lansat în: 1995
Unul dintre primele site-uri de călătorii înfiinţat vreodată.

Lansat în: 1996
Acest website de eveniment are o colecţie impresionantă de pagini şi subpagini, fiind practic un oracol pentru Internetul din 1996.

Lansat în: 1996
Acest website reprezintă una dintre primele campanii virale gândite pentru Internet, din moment ce se poartă exact ca un portal de marketing pentru Ingen, compania care are un rol important în filmul lui Steven Spielberg.

Lansat în: 1996
Dacă vrei să călătoreşti înapoi în timp pentru a-ţi aduce aminte de cele mai importante ştiri ale anului 1996, foloseşte această pagină ascunsă bine pe serverele CNN.

Lansat în: 1997
Cea mai completă resursă anti-McDonald's de pe Internet.

Lansat în: 1997
Unul dintre primele site-uri de reţete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu