vineri, 30 noiembrie 2012

Siria a dispărut de pe internet, preț de câteva ore



Preț de câteva ore, Siria, o țară aflată în mijlocul unui război civil, a dispărut de pe internet, informează UNIMEDIA cu referire la allthingsd.com.

Compania de cercetare Renesys, care ține evidența stării internetului în toată lumea, a anunțat că în dimineață zilei de joi la orele 10:26 UTC Siria s-a deconectat de la conexiunile internaționale prin Internet.

Cu alte cuvinte, toate cele 84 de blocuri de adrese IP alocate Siriei nu au fost folosite. Asta înseamnă că traficul de Internet rezervat acestei țări a rămas nelivrat, iar internauții din interior nu au putut să se conecteze cu restul lumii.

Renesys continuă investigarea cazului, dar, din experiența altor țări, blocarea Internetului, de obicei, are drept scop punerea sub control a fluxului de informații. Totodată, acesta este un semn sigur că regimul lui Bashar al-Assad sau se simte nervos despre modul în care este perceput în lume, sau planifică acțiuni dure în următoarele zile și vrea cât mai puțină informație să iasă din Siria.

Potrivit unor surse, autoritățile au blocat internetul fără fir și conexiunile telefonice în Damasc și suburbiile sale. Asta deoarece, în acea perioadă au avut loc mai multe ciocniri există între forțele guvernamentale și rebeli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu