luni, 5 noiembrie 2012

Ţara care este la un pas să interzică iPhone-urile


Chiar dacă pare incredibil, se pare că o ţară este la un pas de a interzice telefoanele Apple. Mai concret, compania americană a pierdut procesul prin care putea folosi numele de "iPhone" în Mexic.
Apple a tot încercat să îşi securizeze numele device-urilor încă din 2009, însă o companie locală a obţinut chiar din 2003 acordul de a-şi comercializa produsele sub denumirea "iFone", scrie  economica.net.
Pentru ca din punct de vedere fonetic "iPhone" si "iFone" suna aproape identic, oficialii din Cupertino au cerut drepturi exclusive de comercializare, insă decizia instantei nu este tocmai cea la care se asteptau. 
Mai mult, anunţă Cultofmac.com, firma mexicană are deja pretenţii ca Apple să îi cedeze 40% din veniturile încasate până acum pentru iPhone, în Mexic. De asemenea, iFone a cerut, aşa cum era de aşteptat, si interzicerea vânzării smartphone-ului Apple în această ţară. 
Potrivit presei internaţionale, decizia tribunalului din Mexic implică doarvictoria asupra brandului iPhone/iFone. Nu s-a luat nicio decizie cu privire la celelalte cerinte ale iFone.
Cu toate astea, până când cele două companii nu vor ajunge la un acord,vânzările iPhone în Mexic nu vor putea continua. Dat fiind istoricul Apple, o înţelegere este puţin probabilă, iar conform unor surse, americanii vor face apel în acest caz.
Reamintim faptul că Apple se confruntă cu o problemă asemănătoare şi în China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu