miercuri, 21 noiembrie 2012

Cel mai vechi computer din lume a fost repornit


Cel mai vechi computer din lume, care se află acum la Muzeul Naţional de Computere din Bletchley Park (UK), a fost repus în funcţiune, notează hit.ro.

Computerul, numit iniţial Harwell, iar acum redenumit Wolverhampton Instrument for Teaching Computing from Harwell (WITCH), a fost pus pentru prima dată în funcţiune în 1951.
Între anii 1952 şi 1957, computerul a fost folosit pentru cercetare în domeniul atomic. Ulterior, computerul a fost donat Universităţii Wolverhampton, unde a rămas în funcţiune până în 1973.

Între 1973 si 1997, WITCH a fost expus la un muzeu din Birmingham, dar după '97 a fost retras şi depozitat departe de ochii vizitatorilor.

Redescoperit abia în 2009, bătrânul computer, care are în jur de doua tone şi ocupă o cameră întreagă, a fost restaurat cu atenţie.
Acum, WITCH, cel mai vechi computer din lume, este din nou capabil să impresioneze pasionaţii în condiţiile în care recent a fost expus din nou vizitatorilor, la Muzeul National de Computere din Bletchley Park, Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu