vineri, 9 noiembrie 2012

O nouă tehnologie: Vom naviga pe Internet la viteze de 2.000 de ori mai mari, la acelaşi preţ


O nouă tehnologie va permite creşterea masivă a vitezei cu careutilizatorii de rând accesează Internetul, fără ca acest lucru să ducă la creşterea preţurilor.
Oamenii de ştiinţă anunţă că au reuşit deja să trimită 20 de gigabiţi de date pe secundă printr-un cablu de fibră optică, viteză care ar permite descărcarea a şase filme HD în doar un minut, scrie descopera.ro.
Cercetătorii de la Universitatea Bangor anunţă că proiectul urmează să fie finalizat şi lansat pe piaţă în maximum 3 ani. În acest moment, în mai multe oraşe de pe glob companiile furnizoare de servicii de Internet oferă conexiuni de 1 Gbps (în Kansas) sau de 1,5 Gbps (în Londra). Testele efectuate în Marea Britanie de site-ul ISPreview arată că, în medie, viteza maximă atinsă este de 33.4 Mbps, adică doar 0,17% dinviteza maximă pe care o va permite tehnologia dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Bangor.
Pentru a obţine aceste viteze, oamenii de ştiinţă galezi au folosit o tehnologie intitulată Optical Orthogonal Frequency Division Multiplexing, care este deja utilizată în reţelele wireless şi în sistemele de transmisiuni digitale. Această tehnologie permite reducerea dispersiei, un efect care duce la apariţia mai multor erori pe măsură ce cantitatea de date transmisă printr-un cablu de fibră optică devine mai mare.
Cercetătorii galezi au reuşit să obţină viteze de 20 Gbps şi sunt convinşi că tehnologia le va permite să atingă viteze de două ori mai mari, de 40 Gbps.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu