luni, 5 noiembrie 2012

Google bate Apple. Android are o cotă de 75% la nivel mondial



Trei din patru smartphone-uri vândute în cel de-al treilea trimestru funcționează cu sistemul de operare Google Android, iar diferența dintre Google și Apple s-a mărit considerabil, potrivit unei noi cercetări, scrie business24.ro.

Vânzările de smartphone-uri bazate pe Android, făcute de Samsung, HTC și alti producători, aproape s-au dublat în trimestrul trei din 2012, până la 136 de milioane de unități, potrivit firmei de cercetare IDC.
Datorită vânzărilor mari, Android deține o cotă de 75% la nivel global, de la 57,5%, cota înregistrată anul trecut în perioada similară, potrivit Reuters.
Cota de piață a Apple a crescut la 14,9%îin timpul celui de-al treilea trimestru din 2012, de la 13,8%, anul anterior.
Android s-a distanțat de Apple iOS, dar diferența a fost făcută în detrimentul sistemelor de operare rivale BlackBerry și Symbian, care au înregistrat scăderi puternice ale vânzărilor.
Kevin Restivo, analist iîn cadrul IDC, este de părere că Google s-a diferențiat prin serviciile online, care includ căutarea și hărțile.
Google ofera gratuit sistemul de operare
Android către producătorii de telefoane și generează venituri din publicitatea online afișată în momentul în care consumatorii online îi accesează serviciile.

Research în Motion, producătorul telefoanelor și a sistemului de operare BlackBerry, a înregistrat o cotă de 7,7%, comparativ cu 9,5%, cota avută în trimestrul trei din 2011.

Symbian, sistemul de operare al Nokia, a căzut de la 14,6% la 4,1% în cel de-al treilea trimestru din 2012. Nokia încă oferă Symbian pe anumite telefoane din oferta sa, dar compania s-a concentrat în principal pe producția de telefoane mobile cu sistemul de operare Windows, deținut de Microsoft.

Versiunile mobile ale sistemului de operare Microsoft au avut o cotă de piață de 3,6% în trimestrul trei. Totuși, potrivit IDC, recenta lansare a Microsoft Phone 8 ar putea îmbunătăți poziția Microsoft pe piața telefoanelor mobile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu