duminică, 17 februarie 2013

Contul de Twitter al Papei Benedict al XVI-lea, blocat începând cu 28 februarie


Contul de Twitter deschis de Papa Benedict al XVI-lea nu va mai fi folosit de la retragerea sa până la alegerea unui nou Suveran Pontif. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Vaticanului, care au subliniat că adresa de Twitter "Pontifex" nu va fi folosită în această perioadă.

"Pe parcursul zilelor de după 28 februarie niciun mesaj nu va fi postat pe Twitter. Iar atunci când noul Suveran Pontif va fi ales îi vom prezenta toate oportunităţile oferite de această platformă de comunicare", a anunţat arhiepiscopul Claudio Maria Celli, şeful Consiliului Pontifical pentru Comunicare.

Intrarea în reţelele de socializare a fost considerată un moment istoric pentru pontificatul lui Benedict al XVI-lea. De la finele anului trecut, Papa a deschis conturi pe Twitter în nouă limbi, pentru a difuza mesaje în care vorbeşte despre apropierea lui Iisus de omul contemporan. Contul Suveranului Pontif este urmărit de 2,5 milioane de utilizatori. 

Anterior, reprezentanţii Vaticanului au anunţat că ar putea organiza Conclavul pentru desemnarea noului Suveran Pontif mai devreme decât a fost prevăzut. Şi asta pentru a-i permite noului şef al Vaticanului să se pregătească de Paştele Catolicilor, sărbătorit în acest an pe 31 martie. 

Următorul şef al Bisericii Catolice urmează să fie ales de cei 117 cardinali electori, care se vor reuni, după ce Papa Benedict al XVI-lea va demisiona oficial, pe 28 februarie.

Sursa: www.publika.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu