marți, 12 februarie 2013

Twitter - platformă de comerţ online. Reţeaua de socializare a introdus serviciul "pay-by-tweet"


American Express a introdus primul serviciu de tip "pay-by-tweet". Acesta permite deţinătorilor de carduri să cumpere produse prin trimiterea unui simplu mesaj scurt.
Inserarea serviciului cu plată în cadrul reţelei de socializare Twitter reprezintă un prim pas pentru crearea unei legături între comerţul online şi site-urile de social media, scrie Incont.ro.
Potrivit şefei diviziei de parteneriate digitale şi de dezvoltare din cadrulAmerican ExpressLeslie Berland, utilizatorii vor putea, pentru prima dată, să facă o tranzacţie pe site-ul Twitter, în urma vizionării unei reclame online, fără a mai fi nevoie să părăsească platforma.

Cum funcţionează sistemul
 
Utilizatorii care îşi conectează cardurile American Express de contul deTwitter vor putea accepta ofertele comercianţilor prin trimiterea unui tweet cu hashtag-ul aferent ofertei pe care o doresc. Acestora li se va cere ulterior un al doilea mesaj, pentru confirmare, în urma căruia compania financiară va trimite mai departe detaliile personale ale utilizatorului către comerciant, iar tranzacţia se va încheia automat.
 
Comerţul online, deşi la mare căutare în aceste zile, a luat un start mai greoi în ceea ce priveşte reţelele de socializare. Atât Twitter, cât şi Facebook, au încercat în trecut să adopte diverse metode prin care să transforme deţinătorii de conturi în cumpărători, însă rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor. Twitter nu va primi, însă, niciun ban în urma tranzacţiilor efectuate pe platformă.
 
„Transformăm tweet-ul într-o tranzacţie propriu-zisă. Tehnologia ne aparţine, dar este implementată pe platforma lor”, explică Berland.
 
În schimb, reţeaua de socializare se va bucura de alte beneficii, întrucât tot mai mulţi producători vor dori să îşi facă publicitate pe site la produsele pe care le comercializează.
 
Ofertele ce vor putea fi accesate prin serviciul "pay-by-tweet" vor fi, deocamdată, disponibile pentru deţinătorii tabletelor Amazon Kindle Fire HD, consolelor Xbox şi camerelor Sony.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu