sâmbătă, 9 februarie 2013

Supremația Google, în pericol. Un motor de căutare rusesc vine tare din spate



Un motor de căutare rusesc, Yandex, a reușit să bată Bing și să se poziționeze pe locul 4 în ierarhia motoarelor de căutare din lume. Informația vine după ce ComScore spunea ca Yandex a adunat mai multi utilizatori pe luna decât motorul făcut de Microsoft atât în noiembrie 2012, cât și în decembrie 2012, scrie slashgear.

Deocamdată, numărul 1 este Google, care a adunat un total de 114,7 miliarde de căutări și are un market share de 65,2%. Locul al doilea e ocupat de chinezii de la Baidu, care au adunat 14,5 miliarde search-uri și își revendică 8,2% din piață. Yahoo! ocupa un modest loc trei, cu 4,9% market share și 8,6 miliarde de căutari.

Lucrurile interesante se petrec la locul 4, ocupat până acum de motorul de căutare Bing de la Microsoft. Rușii de la Yandex au reușit să avanseze pe această poziție, adjudecându-și 2,8% din piață și având 4,8 miliarde de căutari. Bing, care acum e pe 5, a reușit să stângă 4,4 miliarde de căutari și să obțină un market share de 2,5%.

Chiar dacă pentru o bună parte dintre utilizatorii Internetului numele Yandex nu spune mare lucru, motorul de căutare este extrem de apreciat în țările vorbitoare de limbă rusă, unde își adjudeăa 60% din piață. Iar cu puțin efort și cu mici inovații, cei care l-au creat ar putea să-și croiască loc spre primele locuri ale clasamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu