joi, 21 februarie 2013

Smartphone-ul transparent, aproape de realitate


De câteva luni se vorbeşte din ce în ce mai des despre smartphone-ul transparent şi despre cât de revoluţionară este tehnologia. De acord,tehnologia este revoluţionară, însă este cu adevarat utilă pentru consumatorii finali? Sau este doar o altă invenţie, pe cât de fascinantă, pe atât de greu de folosit în viaţa de zi cu zi?
Tehnologia despre care vorbim astazi se numeşte Polyvision. Este o sticlă cu proprietăţi mai puţin obişnuite: devine transparentă când este alimentată la o sursă de energie electrică, în cazul de faţă o baterie. Atunci când nu este alimentată, sticla specială devine opaca, scrie hit.ro.

Chiar dacă se afla în primele faze de dezvoltare, sticla inventată de Polytron Technologies a fost folosită pentru realizarea unui prototip de smartphone transparent. Polyvision Privacy Glass se bazeaza pe reacţia unor molecule de cristale lichide la lumina. Tehnologia este fascinantă şi ne duce cu gândul la device-urile din filme celebre SF. Însă, pe cât de interesant ar fi la prima vedere un smartphone transparent, pe atât de ciudat ne-ar parea sa îl şi folosim în viaţa de zi cu zi.

Directorul general al Polytron, Sam Yu, spune însă că majoritatea producătorilor de smartphone-uri sunt interesaţi de o colaborare cu firma taiwaneză. Până acum, prototipul celor de la Polytron nu a fost testat cu niciun sistem de operare, aşa că tot ce avem este un hardware revoluţionar care aşteaptă să fie animat de un software pe masură. Abia atunci vom putea vedea dacă invenţia Polytron este sau nu urmâtorul pas în evoluţia smartphone-urilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu