joi, 21 februarie 2013

Google şi Facebook, rivali pentru premiile Nobel



Premiile Nobel din acest an au rival. Este vorba de o distincţie acordată de patronul Facebook, Mark Zuckerberg, şeful Google, Sergey Brin, şi investitorul Yuri Milner.
Aceștia au înfiinţat o fundaţie care premiază anual reuşitele în eradicarea unor boli sau dedicate calităţii vieţii. Valoarea premiilor oferite este de trei ori mai mare decât în cazul Nobelului, transmite money.ro

Fiecare dintre cele 11 distincţii valorează 3 milioane de dolari, faţă de 1,1 milioane de dolari cât se acordă la câştigarea unui Nobel.

Rusul Yuri Milner, un investitor puternic în reţelele sociale online, este cel care a început această tradiţie anul trecut. Pentru anul acesta au fost cooptaţi şi Zuckerberg şi Brin, alături de soţiile lor. Alţi miliardari au fost solicitaţi să se alăture acestui proiect.

Primii 11 câştigători ai Premiilor pentru Ştiinţele Vieţii au fost deja anunțați pe pagina de internet a fundaţiei. Printre ei se numără specialişti din SUA, Japonia, Italia şi Olanda.

Interesant este că oricine poate nominaliza un om de ştiinţă pe site-ul fundaţiei. Nu există limită de câştigători pentru o categorie, faţă de Nobel, unde limita este de trei laureaţi. Cei 11 aleşi în 2013 vor face parte dintr-un comitet care va desemna câştigătorii de anul viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu