marți, 26 februarie 2013

Fiecare al patrulea utilizator de smartphone păstrează fotografii indecente pe device-ul său



Fiecare al patrulea utilizator de smartphone sau tabletă păstrează “fotografii sau înregistrări video cu conținut intim” pe device-ul său. Cel puțin asta arată un sondaj realizat de compania de securitate informatica AVG, informează  techcrunch.com.

Potrivit studiului, 36 la sută din respondenți au declarat că nu ar ezita să-și verifice conturile bancare de pe ecranul smartphone-ului.

În total, AVG a chestionat 5107 de utilizatori de smartphone-uri din Marea Britanie, SUA, Franța, Germania și Brazilia.

Ratele obținute sunt în contradicție cu alte rezultate care demonstrează că oamenii sunt în general reticenți în a efectua operațiuni sensibile de pe telefoanele mobile. Doar 35 la sută folosesc gadget-urile lor pentru a face cumpărături on-line, și doar 38 la sută ar risca să efectueze orice fel de operațiune de online banking. 

Un raport realizat în 2012 de Centrul de Cercetări Pew a constatat că doar 15 la sută dintre adulți intervievați au recunoscut că au primit cel puțin o fotografie nud sau sugestivă sexual pe device-ul său, un procent care nu s-a schimbat din din mai 2010. Asta ar putea însemna că, chiar dacă oamenii fac poze indecente, ei le folosesc în mare parte pentru uz personal, decât pentru a le expune publicului larg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu