marți, 19 februarie 2013

Site-ul worldwidewebsize.com : pe 18 februarie 2013 existau 14,81 de miliarde de pagini de internet


Paginile web sunt strâns legate unele de celelalte, chiar dacă diferă în conținut, aceste legături putând fi folosite chiar și pentru atacuri informatice, scrie yoda.ro.

Chiar dacă la prima vedere internetul pare un „bulgăre” mare și dezorganizat de informații, ultimele cercetări în materie arată că există conexiuni puternice între pagini web diferite în conținut. Astfel, se poate ajunge de la o pagină la o alta total diferită doar prin maximum 19 clickuri (fără a se folosi motoarele de căutare).

„La începutul anilor '90, când internetul se afla în primă fază de dezvoltare, nu se gândea nimeni ca întreaga rețea va avea legături atât de strânse. Ei bine, acum sunt suficiente 19 click-uri pentru a „traversa” internetul de la un capăt la altul. Din păcate, aceasta viteză este și punctul slab al internetului, dacă se taie câteva dintre aceste legături, o parte din rețea cade”, a spus Albert-Laszlo Barabasi, cercetător maghiar.

Un „recensământ” al paginilor web este greu de făcut în acest moment din cauza faptului că multe dintre acestea au accesul restricționat. Site-ul worldwidewebsize.com a avansat, totuși, o cifră: pe 18 februarie 2013 existau 14,81 de miliarde de pagini de internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu