vineri, 15 februarie 2013

Top 5 mituri amuzante despre calculatoare



Există câteva mituri despre computere care au reuşit să reziste în timp deşi nu se bazează pe niciun fel de sâmbure de adevăr. Techwench a realizat un top 5 al miturilor despre computere, scrie hit.ro.

Mitul hackerului
"Un hacker îţi poate porni computerul şi îl poate utiliza în timp ce tu dormi. Din acest motiv este bine să scoţi computerul din priză şi să scoţi mufa de la cablul de internet sau să opreşti routerul wireless înainte de a te culca."
Acest mit calcă pe urmele filmului "Hackers". Doar acolo am văzut cum pe ecranul unui puşti autodidact în computere apare mare şi clipind textul "Hacked!"
Mitul radiaţiilor
"Monitoarele sunt radioactive, însă poţi neutraliza radiaţiile dacă aşezi în faţa acestora un cactus. Cu cât cactusul este mai mare şi are mai multi ţepi, cu atât gradul de protecţie este mai ridicat".
În primul rând, computerele nu radiază şi nici monitoarele nu radiază în adevăratul sens al cuvântului. Emit, doar, unde electromagnetice. Un cactus pe birou are un singur efect: estetic!
Mitul congelării
"Cea mai bună metodă pentru a recupera datele de pe un hard stricat este să îl introduci în congelator şi să îl laşi să îngheţe timp de câteva ore. După ce îl vei scoate din congelator şi îl vei reinstala pe computer, toate erorile vor fi eliminate, iar fişierele importante vor fi recuperate." Credem că este mitul care a rezistat cel mai mult în timp, deşi nimeni nu a reuşit să "depaneze" bad-urile de pe un HDD punându-l în congelator. Mai există un mit similar legat de congelarea telefoanelor mobile pentru deblocare. Diferenţa între cele două este că în cazul telefonului, printr-un scurt circuit realizat manual, chiar se putea debloca mobilul după ...congelare. În anumite cazuri.
Mitul tastaturii
"Cu cât mai multe butoane are tastatura, cu atât mai bine". În afară de faptul că o tastatură cu multe butoane ocupă mai mult spaţiu pe birou,nu prea avem ce să mai spunem. Ba da, mitul ăsta datează de pe vremea calculatoarelor cu Basic...
Mitul "Îţi arăt eu cine e şeful!"
"Dacă ţipi la computerul tău şi îl loveşti, rezolvi problemele". Majoritatea am avut momente în care computerul ne-a jucat feste: s-a blocat, a mers mai încet etc. Nu ştim însă să fi rezolvat ceva descărcarea nervilor pe sărmanul PC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu