marți, 4 decembrie 2012

Apple, HP, Samsung şi Microsoft, date în judecată de WRF


Washington Research Foundation - WRF, un institut de cercetare non-profit, a chemat în faţa instanţei majoritatea jucătorilor ITimportanţi pentru încălcarea brevetelor WLAN, scrie hit.ro.

Printre cei acuzaţi de încălcarea patentelor se numară Apple, Microsoft, HP şi Samsung, însă printre "părţi" se mai numară şi alte companii mari din lumea tehnologică, precum D-Link, Parrot sau Logitech.
WRL afirmă că giganţii cu care a decis să se lupte în tribunal folosesc o tehnologie radio proprietară a institutului de cercetare, tehnologie aflată în majoritatea smartphone-urilor şi PC-urilor.
Potrivit TheNextWeb, companiile IT sunt acuzate de încălcarea a nu mai puţin de şase patente.
Tehnologia care face obiectul acestui nou proces este folosită în chip-urile Qualcomm şi se regăseşte în device-urile producătorilor de smartphone-uri şi computere amintiţi mai sus.
WRF nu a putut da în judecată direct Qualcomm, aşa cum s-ar fi aşteptat toată lumea, pentru că institutul de cercetare şi producatroul de chip-uri s-au aflat până de curând în negocieri de licenţiere care au eşuat. Acum,fiecare partener al Qualcomm care foloseşte chip-urile respective poate fi ţinta WFR. Probabil, pe parcurs vor aparea şi alte nume în acest dosar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu