joi, 6 decembrie 2012

Soarta Internetului va fi decisă în câteva zile. Cine pune în pericol LIBERTATEA ONLINE


Organizația Națiunilor Unite vrea să preia controlul asupra internetului, lucru pe care intenţionează să îl facă în cadrul Conferinței Mondiale a Telecomunicațiilor Internaționale, ce se desfăşoară în perioada 3-14 decembrie, la Dubai, scrie Realitatea.net.
Organizația Națiunilor Unite vrea să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește administrarea internetului și plănuiește să facă acest lucru prin intermediul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), organizaţie care funcţionează sub auspiciile sale. 
În cadrul conferinței din Dubai, care se desfășoară între 3 și 14 decembrie, ONU va încerca să adopte o nouă legislație privind comerțul pe internet și mijloacele de control al acestuia. Din Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor fac parte 193 de state şi 700 de corporaţii şi instituţii academice.
Principalul opozant al planurilor ONU este SUA, care a trimis la Dubai o delegație alcătuită din 127 de persoane, printre care se numără reprezentanți ai unor mari companii precum Google și Microsoft. 
Deși în mass-media americane scopurile ONU au fost prezentate ca fiind o încercare de a sfârși epoca internetului liber, secretarul general al UIT a dat asigurări că lucrurile nu sunt nici pe departe la fel de grave și că libertatea internauților nu va fi pus în niciun moment în pericol. 
În esență, UIT vrea să ajungă să aibă un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte organizaţiile care asigură funcţionarea internetului, cum ar fi ICANN, organizaţia care coordonează adresele web. Aceste organizații funcționează în prezent sub auspiciile guvernului american. 
De cealaltă parte, există voci care susțin că în spatele acțiunilor UIT sunt deghizate intențiile Rusiei și Chinei de a crea un cadru legal internațional pentru cenzura virtuală. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu