vineri, 28 decembrie 2012

Trei tendinţe în tehnologie pentru 2013



La finalul anului, privim înainte către trendurile tehnologice din 2013. Iată 3 tendinţe ăn tehnologie pentru 2013, care se vor dezvolta puternic în următorul an, scrie hit.ro.
De la noutăţile hardware până la modul în care aplicaţiile noi revoluţionează lumea IT, iată cele mai importante trenduri tehnologice ale noului an.
1. Gadgeturi flexibile
Sud-coreenii au dezvoltat deja prototipuri pentru ecranul flexibil şi bateria flexibilă, dar acestea nu au ajuns până în acum în gadgeturi comercializate la scara largă. 2013 ar putea fi anul gadgeturilor flexibile.

2. Cipuri integrate în tot mai multe obiecte

În 2012, numărul gadgeturilor noi cu NFC va depăşi 100 milioane, iar analiştii prevăd o creştere până la 1,6 miliarde în următorii 5 ani. Anul viitor, senzorii şi cipurile integrate în tot mai multe obiecte, ar putea pune bazele unei lumi care devine tot mai interactivă. Indiferent dacătehnologia NFC va rezista, cipurile integrate iau avânt.

3. Ameninţarea anonimatului

Noua politică de confidenţialitate a Instagram, care include renunţarea la oricare drept asupra pozelor la încărcarea lor, este un nou pas către dispariţia anonimatului online. Numărul de servicii care colectează date personale este tot mai mare şi va deveni tot mai greu să păstrezi secrete sau orice informaţii care ajung şi online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu